Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reuniunea NATO Bruxelles: Pentru  salvarea vieților civililor ucraineni, trebuie accelerat ajutorului militar aliat către Ucraina

„Problemă nu este dacă Ucraina poate face progrese militare, ci dacă putem salva viețile ucrainenilor, a declarant șefa diplomației germane, Annalena Baerbock, la reuniunea minesterială NATO de la Bruxlles. Ea a adăugat că, pentru  salvarea vieților civililor ucraineni, trebuie accelerat ajutorului militar aliat către Ucraina, pentru a o ajuta să pună capăt acestui război cât mai repede posibil. Oficialul german a precizat că miza tuturor discuțiilor prividn soarta Ucrainei este salvarea suveranității acestei țări care caută să trăiască în pace și libertate și, mai ales, să elimine războiul de agresiune al Rusiei.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat la rândul său că nu există o altă opțiune pentru a ajuta la ucrainean să facă față invaziei ruse decât prin continuarea asistenței militare către autoritățile de la Kiev.

Miza tuturor discuțiilor prividn soarta Ucrainei este salvarea suveranității acestei țări care caută să trăiască în pace și libertate și, mai ales, să elimine războiul de agresiune al Rusiei.

Aceste declarații survin în momentul în care în anumite cancelarii occidentale există discuții în vedrerea deschiderii unor  evetuale negocieri privind o  soluție de stopa războiul din Ucraina. Potrivit France Presse, unii diplomația occidentali avansau ideaa ca autorităților de la Kiev să renunțe la anumite teritorii în favoarea agresorului rus, în schimbul aderării Ucrainei la NATO. Stoltenberg a declarat că ține numai și numai de voința Ucrainei să decidă ce tip de condiții este gata sau nu  să accepte. În decusrul discuțiilor de azi miniștrii de externe ai statelor membre ale Alianței au cerut Turciei și Ungariei să ratifice fără întârziere aderarea Suediei la NATO. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE