Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina: Ministrul Apărării cere instituirea unei zone de interdicție aeriană

O zonă de interdicţie aeriană trebuie să fie instituită asupra Ucrainei, a insistat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, în contextul rachetei de origine rusească ce a căzut în Polonia.

Alarma s-a dat din nou în Ucraina

Sirenele de alarmă au sunat din nou miercuri dimineaţă în toate regiunile din Ucraina, potrivit unei aplicaţii oficiale a apărării antiaeriene ucrainene.

O hartă a ţării actualizată în timp real arăta că 20 de regiuni ucrainene erau în stare de alertă la ora locală 10:03.

Marți, Rusia a lovit intens Ucraina cu rachete îndreptate asupra infrastructurilor energetice. Două clăridiri de locuințe au fost lovite și cel puțin o persoană a murit în Kiev.

„Aceasta este realitatea despre care am avertizat”

În urma incidentului din Polonia, în care o rachetă de origine rusească a căzut în Przewodów, localitate aflată la granița cu Ucraina, și a omorât doi oameni, ministrul ucrainean al Apărării cere instituirea unei zone de interdicție aeriană.

„Aceasta este realitatea despre care am avertizat”, afirmă ministrul ucrainean pe Twitter, referindu-se la numeroasele apeluri ale Kievului către statele membre NATO de a institui această zonă.

„Noi am cerut să fie închis cerul, pentru că cerul nu are graniţe. Nu (n. red. are graniţe) pentru rachete ieşite de sub control. Nu (n. red. are graniţe) pentru ameninţarea pe care o reprezintă pentru vecinii noştri din UE şi NATO.”

Occidentul a respins la vremea respectivă această posibilitate din teama ca conflictul din Ucraina să se transforme într-un război total în Europa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE