Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dmitri Medvedev, despre racheta căzută în Polonia: „Purtând un război hibrid împotriva Rusiei, Occidentul se apropie de un război mondial”

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că explozia de pe teritoriul polonez arată că Occidentul „se apropie de un nou război mondial”.

„Incidentul cu presupusa "lovitură cu rachetă" ucraineană asupra unei ferme poloneze dovedește un singur lucru: purtând un război hibrid împotriva Rusiei, Occidentul se apropie de un război mondial”, a scris Medvedev pe Twitter.

Doi oameni au murit dupã ce douã rachete au lovit marţi satul Przewodow din Polonia, în apropierea frontierei cu Ucraina, în timpul atacurilor ruseşti asupra oraşelor şi infrastructurii ucrainene, semnaleazã presa localã preluatã de Reuters.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut întrunirea de urgenţã a comitetului guvernamental pentru securitatea şi apãrarea naţionalã, a anunţat pe Twitter un purtãtor de cuvânt al cabinetului de la Varşovia.

Un înalt oficial din domeniul informaţiilor din SUA a declarat pentru Associated Press cã rachetele erau ruseşti.

NATO examinează informaţiile privind căderea unor rachete ruseşti în Polonia, potrivit unui oficial al Alianţei citat de AFP.

„Examinăm în prezent aceste informaţii şi suntem în strânsă coordonare cu Polonia, aliatul nostru”, a declarat un oficial NATO, sub protecţia anonimatului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE