Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski acuză Rusia că a atacat Polonia. „E o chestiune de timp până când teroarea rusă va merge mai departe”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Federația Rusia că a atacat cu rachete Polonia. Liderul de la Kiev a avertizat că „teroarea nu se limitează la granițele” Ucrainei și este „o chestiune de timp până când teroarea rusă va merge mai departe”.

Zelenski a reacționat în condițiile în care Polonia a confirmat că o rachetă sau un proiectil a căzut în interiorul granițelor sale.

„Astăzi, Rusia a efectuat un alt atac masiv cu rachete. Un total de 90 de rachete. Au fost afectate sistemul energetic, întreprinderile, clădirile rezidențiale. 

Astăzi, ceea ce am avertizat de mult timp s-a întâmplat. Teroarea nu se limitează la granițele statului nostru. Rachetele rusești au lovit Polonia.

De câte ori a spus Ucraina că statul terorist nu se va limita la țara noastră? Este o chestiune de timp până când teroarea rusă va merge mai departe”, a declarat președintele Ucrainei.

Zelenski: „Acesta este un atac cu rachete rusești asupra securității colective!”

„Cu cât Rusia se simte mai mult timp în impunitate, cu atât mai multe amenințări vor exista pentru toți cei care pot fi atinși de rachetele rusești.

Tragând rachete pe teritoriul NATO. Acesta este un atac cu rachete rusești asupra securității colective! Aceasta este o escaladare foarte semnificativă. Trebuie să acționăm

Și vreau să le spun acum tuturor fraților și surorilor noastre poloneze: Ucraina vă va susține întotdeauna! Teroarea nu va învinge poporul liber! Victoria este posibilă atunci când nu există frică! Nu ne este teamă.

Rusia se opune lumii. Rusia ne terorizează pe noi și pe toți cei la care poate ajunge.

Vom face totul pentru a o opri!”, a mai precizat liderul de la Kiev.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE