Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina anunţă că a doborât mai multe drone Shahed lansate dinspre sud-estul Rusiei

Forţele ruse au atacat Ucraina în timpul nopţii de marţi spre miercuri cu o duzină de drone şi o rachetă de croazieră, au anunţat forţele aeriene ucrainene miercuri, afirmând că au doborât toate dronele, informează AFP.

Ucraina s-a pregătit pentru înmulţirea atacurilor ruse împotriva infrastructurilor sale critice, în special împotriva instalaţiilor sale electrice, în timp ce temperaturile negative încep să se instaleze.

Atacurile au fost lansate din sud-estul Rusiei

Forţele aeriene ucrainene au afirmat că tirurile au fost lansate dinspre sud-estul Rusiei şi că o combinaţie de diferite unităţi de apărare aeriană din mai multe regiuni centrale "au distrus cele 14 drone Shahed-131/136 ale inamicului".

"Racheta de croazieră X-22 nu şi-a atins ţinta şi a aterizat în regiunea Zaporojie într-o zonă deschisă, iar unda de şoc a avariat locuinţe private. Nu s-au înregistrat victime", a adăugat sursa citată într-un comunicat.

Bombardamentele ruse asupra infrastructurilor energetice ucrainene iarna trecută au lăsat mii de persoane în frig şi întuneric lungi perioade de timp, iar de atunci Kievul a primit mai multe sisteme de apărare aeriană din partea aliaţilor săi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE