Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Ucraina anunţă că a distrus 34 de drone lansate de forţele ruse în sudul ţării

Publicat de: Euronews

Forţele aeriene ucrainene au anunţat joi că sistemele lor de apărare antiaeriană au doborât 34 dintre cele 44 de drone Shahed lansate de Rusia în noaptea de miercuri spre joi în regiunile Odesa şi Mikolaiv, din sudul ţării, relatează Reuters şi AFP.

"Avioane de luptă, rachete antiaeriene şi unităţi mobile au fost angajate în respingerea atacului", a anunţat armata pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Guvernatorul regional Oleg Kiper a declarat că regiunea sa a fost principala vizată, dar că nu au existat victime.

"Forţele noastre aeriene au făcut o treabă excelentă", a postat Kiper pe Telegram.

"Fără lovituri sau distrugeri. Nu au existat victime. Au existat numai câteva incendii mici în iarba uscată în urma prăbuşirii dronelor Shahed", a adăugat el.

Rusia "nu încetează să facă presiune şi să caute noi tactici, recurgând în special la atacuri masive", a declarat la rândul ei purtătoarea de cuvânt a comandamentului militar de sud al armatei ucrainene, Natalia Gumeniuk.

"În această noapte, mai multe grupe de drone au fost lansate. Apărarea antiaeriană a funcţionat în aproape toate direcţia sud - în regiunile Odesa şi Mikolaiv", a adăugat ea, adăugând că "mult mai la nord, duşmanul şi-a îndreptat atacurile spre centrul Ucrainei".

Regiunea sudică a Odesei a fost vizată de atacuri ruseşti cu drone şi rachete din luna iulie, când Moscova a ieşit din acordul pentru exportul cerealelor prin Marea Neagră intermediat de ONU şi care permitea Kievului să exporte cereale peste hotare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE