Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina a respins atacuri ruseşti pe mai multe fronturi: Doi morţi în bombardamente în Harkov şi Zaporojie

Armata ucraineană a reuşit să respingă atacuri puternice ale artileriei rusești pe mai multe fronturi, potrivit unui raport de sâmbătă al Statului Major ucrainean.

Ruşii au lansat atacuri de artilerie şi aeriene pe aproape toate fronturile de luptă, arată raportul.

La sol, forţele Moscovei au încercat să avanseze spre Kupiansk, Bahmut, Avdiivka şi Mariinka, dar apărătorii ucraineni au reuşit să le oprească.

În plus, după cum a precizat administraţia regională pe Telegram, în regiunea Sumî, în apropiere de graniţă, au avut loc nouă atacuri pe parcursul zilei de vineri.

Mai multe persoane și-au pierdut viața în Zaporojie și Harkov

Totodată, Reuters, care citează oficiali ucraineni, relevă că o femeie şi un poliţist au fost ucişi sâmbătă dimineaţa în bombardamente ruseşti asupra unor localităţi din regiunea Harkov (est) şi Zaporojie (sud).

"În această dimineaţă, în jurul orei 5.10, inamicul a tras asupra localităţii Kupiansk-Vuzlovii din districtul Kupiansk. O clădire rezidenţială a fost avariată. O femeie în vârstă de 73 de ani a murit", a declarat guvernatorul Harkovului, Oleh Sinehubov, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Într-un atac separat asupra oraşului Orihiv din regiunea Zaporojie, un poliţist a fost ucis şi 12 persoane, inclusiv patru poliţişti, au fost rănite, a declarat ministrul de interne Igor Klimenko pe Telegram.

El a precizat că trupele ruse au folosit o bombă aeriană ghidată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE