Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Turcia se va implica în reconstruirea infrastructurii ucrainene devastate de război

Turcia și Ucraina au semnat un acord care va permite firmelor turce de construcții să participe la reconstrucția infrastructurii ucrainene deteriorate pe de războiul cu Rusia, informează Reuters.

Ministrul turc al comerțului, Omer Bolat, ministrul transporturilor Abdulkadir Uraloglu și ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, au semnat un document care stabilește parametrii de funcționare a unei așa-numite „Forțe operative turco-ucrainene pentru reconstrucție”.

Turcia, stat membru NATO, are o frontieră maritimă în Marea Neagră atât cu Ucraina, cât și cu Rusia și are legături bune cu ambele țări. Autoritățile de la Ankara au colaborat cu Organizația Națiunilor Unite pentru a negocia un acord pentru exportul sigur de cereale prin Marea Neagră. Regimul lui Erdogan se opune atât războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, precum și sancțiunilor occidentale impuse regimului Putin.

Ucraina este interesată să atragă parteneriate economice în principalele zone care au nevoie de reconstrucție: sectorul locuințelor, al transportului, inclusiv drumurile, podurile și căile ferate, precum și infrastructura de transport pe apă a Ucrainei.  Antreprenorii turci s-au arătat dispuși să ia parte la toate domeniile reconstrucției infrastructurii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE