Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tribunalul Bucureşti amână toate procesele. Magistrații se alătură protestelor

Adunarea Generala a judecătorilor Tribunalului Bucureşti a luat o decizie de ultimă oră: toate procesele de la această instanţă, cu excepţia urgenţelor, vor fi amânate. Măsura rămâne în vigoare până când Guvernul va satisface revendicările magistraţilor cu privire la plata unor drepturi salariale.

Magistraţii se alătură protestelor declanşate în toată ţara de grefierii şi personalul auxiliar din instanţe şi Parchete.

OUG creează o situaţie discriminatorie

Judecătorii mai susțin că acest proiect de OUG creează o situaţie discriminatorie, Guvernul "nesocotind în mod nepermis" efectele hotărârilor judecătoreşti definitive, fundament al statului de drept, fiind încălcat principiul separaţiei puterilor în stat.

Tribunalul Bucureşti anunţă o formă de protest, constând în amânarea tuturor proceselor, începând de joi, cu excepţia cauzelor urgente, până la soluționarea revendicărilor salariale.

Ce reprezintă cazuri urgente:

  • în materie penală: măsuri preventive, cauzele prevăzute la art.138 Cpp, percheziţiile domiciliare;
  • în materie civilă: ordonanţe preşedinţiale vizând minorii, măsura plasamentului de urgenţă, ordine de protecţie, răpirile internaţionale de minori, suspendări provizorii de executare, grevă (acţiune în constatarea nelegalităţii grevei, acţiune în suspendarea grevei).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE