Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Transmiterea de mesaje electorale pe rețelele de socializare este interzisă, avertizează MAI

În România, reţelele de socializare sunt considerate spaţiu public, astfel că este interzisă transmiterea de mesaje electorale prin intermediul lor, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

MAI: Transmiterea de mesaje electorale pe rețelele de socializare, interzisă

Reprezentanţii MAI au făcut precizări în contextul apariţiei unor informaţii privind sancţionarea unor persoane care au continuat campania electorală prin postări pe reţelele de socializare.

„Pentru corecta informare a publicului, având în vedere anumite informaţii apărute în spaţiul public privind sancţionarea unor persoane care au continuat campania electorală prin postări pe reţelele de socializare, facem următoarele precizări: potrivit Deciziei nr. 4546/2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în România reţelele de socializare sunt considerate spaţiu public. Astfel, continuarea promovării electorale în afara perioadei permise de lege este interzisă, inclusiv în aceste medii, conform legislaţiei în vigoare”, a transmis MAI, potrivit Agerpres.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE