Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Traficant de droguri, prins după ce a înghițit ouă Kinder cu cocaină. Polițiștii din Australia l-au dus direct la spital

Un tânăr din Irlanda a fost arestat pe aeroportul din Melbourne, fiind suspectat de trafic de droguri. După ce l-au dus la spital, polițiștii au aflat că bărbatul înghițise șase capsule, folosite în mod normal pentru ouăle Kinder, în care era depozitată o cantitate de cocaină, scrie The Guardian.

Bagajele irlandezului de 28 de ani au fost percheziționate la sfârșitul lunii decembrie de polițiștii de frontieră australieni care au suspectat că tânărul avea asupra sa cocaină.

Bărbatul, care a ajuns pe aeroportul din Melbourne cu un zbor din Orientul Mijlociu, a fost transportat la spital pentru a fi supus unor investigații medciale.

„El a eliminat ulterior șase capsule galbene din plastic ce ar conține aproape 120 de grame de cocaină”, se arată într-un comunicat al Poliției federale australiene.

Cinci dintre capsule erau ambalate în prezervative, iar cea de-a șasea într-o folie din plastic.

Cetățeanul irlandez a fost acuzat de trafic de droguri. El a fost plasat în arest și urmează să fie prezentat instanței la sfârșitul lunii martie. Dacă va fi condamnat, el riscă până la 25 de ani de închisoare.

"A face trafic cu droguri prin înghițirea acestora este o idioțenie. Există un risc real ca lucrurile să meargă prost, ceea ce ar putea duce la o supradoză de droguri potențial fatală sau la deteriorarea permanentă a organelor interne", a declarat Chris Salmon din cadrul Poliției federale australiene.

Polițiștii de frontieră australieni i-au avertizat pe potențialii traficanți de droguri că nu merită să își pună viața în pericol „încercând să transportate droguri în stomac în țara noastră, deoarece ofițerii ABF sunt foarte bine pregătiți în materie de detectare și se vor asigura că veți fi opriți la frontieră".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE