Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tot mai multe fenomene misterioase în SUA. Un raport arată că americanii au inventariat 510 OZN-uri

Anul trecut agențiile americane de informații au depistat de trei ori mai multe obiecte zburătoare neidentificate față de 2021. Informația a fost furnizată de biroul Directorului de Informații Naționale, într-un raport de 11 pagini făcut public de Pentagon. În total au fost inventariate 366 de noi cazuri de fenomene aeriene neidentificate. 

Fenomenele aeriene neidentificate reprezintă o amenințare

Se numeau OZN-uri, dar acum termenul este UAPTF-uri. SUA au deja 510 rapoarte despre fenomene aeriene neidentificate, dintre care multe, în spațiul aerian militar sensibil. Pentagonul susține că, deși nu sunt dovezi ale existenței extratereștrilor, fenomene aeriene neidentificate reprezintă o amenințare.

„Cred că unul dintre punctele cheie din acest raport, știți, având în vedere potențialul pericol pe care îl prezintă UAPTF-urile, este, mai degrabă, că nu au fost raportate coliziuni între aeronavele militare sau aeronavele americane și UAPTF-uri (fenomene aeriene neidentificate),” a declarat Pat Ryder, secretar de presă al Pentagonului.

Raportul vine în urma apelurilor Congresului către comunitatea militară și de informații de a lua OZN-urile mai în serios. Anul trecut, Departamentul american al Apărării a deschis un biroul pentru soluționarea anomaliilor din toate domeniile, pentru a analiza toate rapoartele privind obiectele neidentificate. 

Multe dintre acestea vin de la piloții marinei și forțelor aeriene americane. Sute de cazuri rămân un mister. Autoritățile militare din SUA au declarat că speră ca biroul să facă lumină asupra capacității de spionaj a rivalilor țării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE