Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Toate pensiile militarilor vor crește cu 5.1%, iar cei cu pensii mici primesc majorări suplimentare

Publicat de: Euronews

Toate pensiile militarilor vor crește cu 5.1%, dar nicio pensie din această categorie nu va putea depăși 10.000 de lei. În plus, militarii cu pensii mici vor primi o majorare suplimentară. 

Potrivit unor surse guvernamentale, prevederea apare în ultima formă a ordonanței care stabilește măsurile fiscal bugetare pentru anul viitor. Pe lângă creșterea de 5.1%, militarii cu pensii de până în 3.000 de lei vor primi suplimentar 7.4%.

Pentru pensiile care variază între 3.000 și 4.400 de lei se va aplica încă o majorare de 5.1%.

Potrivit acelorași surse guvernamentale, apar modificări și în cazul salariului minim. Cei 200 de lei din salariul minim care nu vor fi impozitați vor fi luați în calcul la pensie, chiar dacă vor fi scutiți de taxe.

De asemenea, din 2023, când salariul minim va fi de 3.000 de lei, 200 de lei din această sumă nu vor fi impozitaţi, însă se va ţine cont de ei la calculul punctajului lunar din suma respectivă.

Totodată, în cazul în care Ordonanţa 16 privind modificarea Codului Fiscal este declarată neconstituţională, este pregătită o ordonanţă prin care vor fi preluate acele modificări.

Proiectul bugetului urmează a fi aprobat joi în şedinţa de Guvern, ulterior, acesta va fi trimis la Parlament, urmând ca vineri, sâmbătă şi duminică să fie depuse amendamentele.

Săptămâna viitoare urmează a avea loc dezbateri în comisiile de specialitate din Parlament, iar joia viitoare ar putea avea loc votul la proiectul de Lege a bugetului pe 2023 în plenul reunit al Parlamentului. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE