Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Tensiuni în Orientul Mijlociu. Iranul a acuzat Israelul de comiterea unui atac cu drone la o fabrică militară

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Iranul a acuzat Israelul de un atac cu drone asupra unei fabrici militare din apropierea oraşului Isfahan din centrul ţării, relatează joi agenţia semioficială ISNA, Teheranul jurând să se răzbune pentru ceea ce a părut a fi ultimul episod dintr-un război secret de durată, informează Reuters, citată de Agerpres.

Într-o scrisoare trimisă secretarului general al ONU, ambasadorul iranian la Naţiunile Unite, Amir Saeid Iravani, a afirmat că o investigaţie iniţială sugerează că Israelul este responsabil pentru atacul din noaptea de sâmbătă spre duminică.

Amenințări din partea Teheranului

„Iranul îşi rezervă dreptul de a da un răspuns ferm oricând şi oriunde consideră acest lucru necesar”, a scris Iravani în scrisoare. „Acţiunea întreprinsă de Israel este împotriva dreptului internaţional”, a adăugat el.

Atacul a avut loc în contextul tensiunilor dintre Iran şi Occident din cauza activităţii nucleare a Teheranului şi a faptului că furnizează arme, între care şi „drone sinucigaşe” cu rază lungă, pentru războiul declanşat de Rusia în Ucraina, precum şi a lunilor de demonstraţii antiguvernamentale din republica islamică.

Israelul a anunţat de multă vreme că va lovi ţinte iraniene dacă diplomaţia nu va reuşi să ţină sub control programele nuclear sau de rachete ale Teheranului, dar are o politică de a nu comenta incidente specifice.

Distribuie

Taguri