Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

TAROM trimite o nouă cursă specială, vineri seară, spre Malaga, în Spania

Publicat de: Bianca Chirilă

TAROM trimite o nouă cursa specială vineri seara, la ora 20:35, spre Malaga (Spania), aceasta fiind a patra cursă aviatică specială trimisă în ultimele trei zile pentru repatrierea cetăţenilor români afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

„Aeronava TAROM urmează să repatrieze din Spania 160 de cetăţeni români, care s-au înscris până acum pe liste. TAROM a trimis până acum curse aviatice speciale la Tel Aviv (Israel), Heraklion (Grecia) şi Larnaka (Cipru) pentru aducerea în România a cetăţenilor români în condiţii de siguranţă. Mulţumim echipajelor TAROM pentru răspunsul foarte prompt şi pentru asumarea acestor misiuni speciale!", a scris vineri Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Blue Air a anunţat marţi că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate

Blue Air Aviation a anunţat marţi că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, care pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

Executivul a aprobat alocarea sumei de cinci milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor în vederea aducerii românilor blocaţi pe aeroporturi din străinătate ca urmare a anulării zborurilor de către compania Blue Air, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Call center-ul MAE, misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României au primit, în total, 2.663 de solicitări de ajutor din partea românilor afectaţi de suspendarea zborurilor Blue Air, a informat joi Guvernul.

MAE a pus la dispoziția românilor două numere de telefon

Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziţia cetăţenilor români aflaţi în străinătate, afectaţi de anularea recentă a zborurilor companiei Blue Air, două numere de telefon la care aceştia îşi pot notifica situaţia, pentru a solicita sprijin în vederea repatrierii.

Astfel, românii blocaţi în străinătate din cauza situaţiei amintite pot solicita asistenţă la numărul 004 021 4311869, dar şi la numărul 004 0751084537. De asemenea, au la dispoziţie şi adresa de email callcenter@mae.ro. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE