Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Țările cu un nivel ridicat de cunoaștere a limbii engleze. Unde se situează România

Unele dintre cele mai populare destinații turistice din Europa stau destul de prost când vine vorba de comunicare în limba engleză, indică o analiză a companiei de educație Education First (EF).

Adesea, ideea de a te muta într-o altă țară poate fi descurajantă, mai ales când nu cunoști limba vorbită în regiunea respectivă. Engleza este a doua cea mai vorbită limbă din lume și tocmai de aceea reprezintă o bună alternativă de comunicare până înveți limba locală.

Anual, compania Education First alcătuiește un top al țărilor în funcție de competențele legate de cunoașterea limbii engleze. Analiza cuprinde rezultatele a 2,2 milioane de adulți care au susținut teste de limba engleză în 2022.

Olanda se află pe primul loc

Ca și anul trecut, Olanda se află pe primul loc, cu 647 de puncte, având cele mai bune competențe în limba engleză, scrie Euronews.com.

În clasament, mai sunt și multe alte state în care se vorbește engleza foarte bine și nu vei avea vreo problemă în a te face înțeles.

Pe lista statelor unde se vorbește foarte bine engleza se află: Austria, țările nordice - Danemarca, Norvegia, Suedia. Sunt urmate de Belgia, Portugalia, Germania, Croația și Grecia.

România, pe lista țărilor cu nivel ridicat de cunoaștere a limbii engleze

România a fost inclusă la categoria ”nivel ridicat” de cunoaștere a limbii engleze, alături de Polonia, Finlanda, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Lituania, Luxemburg, Estonia, Serbia, Cehia și Elveția.

Surprinzător este că unele dintre cele mai populare destinații turistice au picat testul de limba engleză și figurează cu competențe moderate.

Franța, spre exemplu, a ajuns pe locul 34 la nivel global, o scădere semnificativă față de anul anterior. A obținut cel mai mic scor dintre toate țările din Europa de Nord incluse în studiu.

Turcia, o altă destinație turistică populară, a fost încadrată în categoria ”nivel scăzut de competență” atunci când vine vorba de limba engleză.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE