Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Locuitorii orașului Târgoviște au fost alertați joi, prin intermediul sistemului RO-ALERT, că un leu se află în libertate prin oraș. Oamenii au fost sfătuiți să rămână în case.

La ora 10:52 a fost primit primul mesaj RO-ALERT

Un cetăţean a sunat la 112 şi a anunţat că a văzut un leu în cartierul Priseaca din Târgovişte, în apropierea unei benzinării, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Gabriel Gătej.

"A fost un apel la 112 al unui cetăţean care a spus că a văzut leul. L-am întrebat de mai multe ori pentru a ne asigura că este vorba despre un leu. Nu avem la acest moment vreo informaţie de la Grădina Zoologică că ar fi scăpat de acolo un leu. Mai aveam cunoştinţă de o persoană care deţine un leu, am luat legătura şi spune că leul este în cuşcă", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa.

Conform acestuia, au fost alertaţi reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa şi au fost trimişi jandarmi în zona unde a fost văzut leul. De asemenea a fost trimis, preventiv, şi un echipaj SMURD în acea zonă.

"A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în municipiul Târgovişte, cartier Priseaca, zona staţia Peco Helena! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta", se arată în mesajul RO-ALERT emis de ISU Dâmboviţa.

Al doilea mesaj RO-ALERT

La ora 11:49 a fost emis un nou mesaj RO-ALERT privind prezenţa unui leu în Târgovişte, de data aceasta fiind semnalată zona Romlux.

"A fost semnalată prezenţa unui animal sălbatic (leu) în municipiul Târgovişte, zona Romlux! Evitaţi zona, rămâneţi în locuinţe! Păstraţi distanţa faţă de animal şi nu încercaţi să vă fotografiaţi cu acesta", se arată în al doilea mesaj RO-ALERT emis, joi, de ISU Dâmboviţa.

Grădina Zoo Târgovişte a anunţat că leii pe care îi are sunt în cuşti. Asta înseamnă că animalul aflat în libertate ar putea aparţine unui cetăţean. Cercetările vor stabili cui aparţine leul şi dacă este deţinut legal.

Până în prezent, leul nu a fost prins.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE