Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Țara care a decretat trei zile de doliu în urma morții Reginei Elisabeta a II-a

Preşedintele Jair Bolsonaro a decretat joi trei zile de doliu în Brazilia după decesul Reginei Elisabeta a II-a, potrivit unui anunţ publicat în Monitorul Oficial, transmite Agerpres.

Acest doliu este decretat în toată Brazilia „în semn de condoleanţe după moartea Majestăţii Sale", suverana britanică, şi intră în vigoare de îndată ce decretul este publicat în Monitorul Oficial.

„În această zi tristă pentru lume, decretăm trei zile de doliu oficial şi cerem ca tot poporul brazilian să aducă un omagiu Reginei Elisabeta", a scris Jair Bolsonaro într-un mesaj postat pe Twitter însoţit de un videoclip din anii copilăriei şi tinereţii suveranei.

Brazilia nu are legături deosebit de strânse cu Regatul Unit

„Fie ca Dumnezeu să o primească în bunătatea sa infinită şi să mângâie familia ei şi poporul britanic", a adăugat preşedintele brazilian într-un alt mesaj.

Brazilia nu are legături deosebit de strânse cu Regatul Unit, a cărei suverană a decedat joi, la vârsta de 96 de ani.

Jair Bolsonaro, în campanie pentru realegerea sa, a mai decretat doliu naţional de trei zile pe 8 iulie, după asasinarea fostului premier japonez Shinzo Abe.

Liderii din întreaga lume au reacţionat rapid la moartea Reginei Elisabeta a II-a, au adus un omagiu suveranei britanice cu o longevitate excepţională de 70 de ani şi au transmis mesaje familiei regale şi poporului britanic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE