Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Taiwanul anunţă incursiunea a peste 20 de avioane militare chineze în timpul vizitei lui Nancy Pelosi

Taiwanul a anunţat incursiunea marţi a peste 20 de avioane militare chineze în zona sa de apărare aeriană într-un moment în care preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, Nancy Pelosi, a început o vizită controversată în această insulă asupra căreia Beijingul îşi revendică suveranitatea, relatează Agerpres.

„21 de avioane ale armatei chineze au intrat în Zona de Identificare a Apărării Aeriene (ADIZ, mai largă decât spaţiul aerian teritorial) din sud-vestul Taiwanului la 2 august 2022”, a anunţat într-un comunicat pe Twitter Ministerul taiwanez al Apărării.

China încearcă să ameninţe porturi şi oraşe-cheie

Autoritățile de la Beijing au anunțat exerciții militare și încearcă să ameninţe porturi şi oraşe-cheie în jurul insulei în zilele următoare, comunică în acelaşi timp ministerul, citat de Reuters.

Ministerul Apărării afirmă în acelaşi comunicat că exerciţiile au scopul de a intimida psihologic cetăţenii taiwanezi, adăugând că forţele armate "şi-au întărit" nivelul de vigilenţă, iar populaţia nu trebuie să se neliniştească.

Nancy Pelosi a sosit marţi în Taiwan în pofida avertismentelor Beijingului, care consideră această vizită drept o provocare gravă ce riscă să inflameze şi mai mult relaţiile dintre China şi SUA deja tensionate.

Aflată într-un turneu în Asia, Nancy Pelosi (82 de ani) este cel mai înalt responsabil american ales care vizitează insula în ultimii 25 de ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE