Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Summitul mondial al sănătății. Miliardarul american Bill Gates oferă 1,2 miliarde de dolari pentru sănătate

Publicat de: Euronews

Germania va spori bugetul pentru sănătate, a anunțat  cancelarul Olaf Scholz în  cadrul summitul mondial al sănătății ce se defășoară la Berlin. La eveniment participă și miliardarul Bill Gates care a anunțat că va oferi, prin intermediul fundației deținute împreuna cu fosta lui soție, Melinda, 1,2 miliarde de dolari pentru a susține eforturile de combatere a poliomielitei. 

Sănătatea este un drept fundamental, nu un lux, a fost mesajul șefului Organizației Mondiale a Sănătății de la deschiderea Summitului. Apelul a fost adresat liderilor mondiali pentru a dezvolta noi arhitecturi globale de sănătate.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general al Organizației Mondiale a Sănătății: „Ce înseamnă să ducem sănătatea globală la nivelul următor? Un nou acord global, o nouă arhitectură globală și o nouă abordare globală. Pentru că sănătatea nu este un cost. Este o investiție. Nu este doar un rezultat al dezvoltării, ci și mijloace. Sănătatea este un drept fundamental al omului. Nu e un lux”.

Olaf Scholz promite fonduri suplimentare

Cancelarul german Olaf Scholz, care a găzduit summitul, a promis fonduri suplimentare pentru combaterea diferitelor boli în țările în curs de dezvoltare.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: „Guvernul german va continua să sprijine în mod activ cercetarea, fiind condusă de curiozitatea științifică. Pactul pentru cercetare și inovare este instituit în acest sens, dar și angajamentul nostru de a crește în continuare finanțarea pentru cercetare și dezvoltare la 3,5 la sută din produsul național brut până în anul 2025”.

Summitul mondial al Sănătății din acest an vine în urma pandemiei devastatoare de COVID-19 despre care experții în sănătate spun că a oferit lumii o lecție clară. Și anume că este nevoie urgentă de a consolida o abordare globală în domeniul sănătății pentru a preveni inegalitățile dintre națiunile bogate și cele sărace.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE