Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Suma de bani pe care Dinamo trebuie să o achite pentru a ieși din insolvență a fost anunțată de un acționar

Dinamo continuă să treacă prin cea mai grea perioadă din istoria clubului. După ce a retrogradat, pe 29 mai 2021, pentru prima dată în istoria de 74 de ani, clubul a revenit în prima ligă în iunie 2023.

Însă cu câteva luni înainte, în februarie 2023, dinamoviștii au fost preluați de noii acționari, reprezentați de compania Red&White și de fondul de investiții Certinvest, care au achiziționat atunci, de la Dorin Șerdean, peste 80% din acțiuni. Din acel moment, planul "Câinilor" a fost să iasă din insolvență, însă cu grija de a nu neglija nici partea sportivă și de a nu retrograda din nou. Ei se află acum pe penultimul loc în clasament după 20 de etape.

Dinamo ar putea ieși din insolvență cu un an mai devreme

Unul dintre reprezentanții acționarilor, Dan Gățăianu, a anunțat că există șanse mari ca Dinamo să iasă din insolvență în 2024, cu toate că termenul prevăzut de planul de reorganizare era finalul anului 2025, după cum spunea administratorul judiciar.

Astfel, Dan Gățăianu, care este director financiar și acționar, în același timp, a precizat care este suma exactă pe care Dinamo o mai are de achitat pentru a scăpa de insolvență și de a se redresa din punct de vedere financiar.

"Intenția noastră este ieșirea din insolvență încă în 2024. Pentru ieșirea din insolvență, au mai rămas de achitat 4.262.444,52 lei. În cadrul procedurii de reorganizare, s-au plătit până acum 1.420.820,48 lei către ANAF, 573.625,84 lei către creditori salariați și 526.330,34 lei către bugetari", a spus Dan Gătăianțu, potrivit publicației Fanatik.

Astfel, suma rămasă de achitat ar fi de aproximativ 852.000 de euro.

Datoriile lui Dinamo

Pe 9 septembrie 2023, Tribunalul București a aprobat și noul plan de reorganizare, iar Dinamo a scăpat de o datorie de 5 milioane de euro și a rămas cu aproximativ 2,4 milioane de euro. Iar în octombrie 2023, administratorul special al lui Dinamo, Andrei Nicolescu, a anunțat că, alături de acționarul Eugen Voicu, a reușit să transfere în conturile clubului patru milioane de euro.

  • În primăvara lui 2023, după o Adunare a Creditorilor, Andrei Nicolescu a spus că planul de investiții este de 12 milioane de euro.

Pe 28 iunie 2021, Dinamo a intrat în insolvență, după decizia Tribunalului București, care a admis cererea clubului. La acea vreme, Dinamo avea datorii de aproximativ 6 milioane de euro. A fost a doua oară când dinamoviștii au intrat în insolvență, după ce mai trecurseră prin așa ceva în 2014, cu datorii și mai mari, de 10 milioane de euro. Atunci, clubul a ieșit din insolvență după un an și trei luni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE