Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Suedia reintroduce controalele la frontieră. Mesajul MAE pentru români

Suedia a reintrodus controlul la frontieră, anunță Ministerul Afacerilor Externe de la București (MAE). Măsura este în vigoare până pe până pe 11 mai 2023.

Pentru a evita posibile probleme, ministerul recomandă cetățenilor români să se asigure că pe timpul călătoriei spre și dinspre Regatul Suediei dețin în permanență asupra lor un act de identitate valabil.

Acesta poate fi pașaport sau carte de identitate. Dacă este nevoie, românii pot solicita asistență consulară la Ambasada României la Stockholm, în regim de permanență.

Reintroducerea controalelor la frontieră vine pe fondul unei situații tensionate. Guvernul Regatului Suediei este pe cale a înregistra prima înfrângere în Parlament. Atât social-democrații, cât și democrații suedezi, partide aflate în opoziție, se împotrivesc extinderii spațiului Schengen.

„Guvernul nu are susținerea Parlamentului pe această temă”, a declarat parlamentarul social-democrat Ardalan Shekarabi, pentru sursa citată.

La ședința Comisiei parlamentare pentru Justiție, Guvernul a propus ca Suedia ar trebui să fie de acord cu aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen. Anterior, Executivul condus de social-democrați s-a opus extinderii spațiului comunitar, iar partidul care se află acum în opoziție susține aceeași decizie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE