Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Suedia: doi răniți într-un schimb de focuri la un mall din Malmo. Suspectul arestat este un adolescent de 15 ani

UPDATE Poliţia suedeză a anunţat sâmbătă că suspectul arestat în urma atacului armat produs vineri după-amiază într-un centru comercial din Malmö este un adolescent în vârstă de 15 ani, transmite Agerpres.

Cel puțin doi oameni au fost răniți într-un incident armat în orașul Malmo din sudul Suediei. Un bărbat a fost arestat după ce a avut loc un schimb de focuri vineri după-amiază în centrul comercial Emporia. Potrivit poliției incidentul are de aface cu rivalitatea dintre câteva bande de infractori.

Împușcăturile comise de bandele criminale au devenit o problemă tot mai mare în Suedia în ultimele decenii, inclusiv în Malmo, al treilea oraș ca mărime al țării. Violența bandelor se numără printre principalele teme de campanie înaintea alegerilor naționale din Suedia din 11 septembrie.

Luna trecută, un bărbat înarmat a deschis focul în interiorul unui centru comercial de peste strâmtoarea Oresund, în capitala daneză, Copenhaga. Trei persoane au fost ucise și patru rănite. Poliția a declarat că suspectul din acel schimb de focuri de armă, un danez în vârstă de 22 de ani, se pare că și-a ales victimele la întâmplare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE