Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Succes românesc la Cannes. Alexandru Belc a primit premiul pentru regie la secțiunea „Un Certain Regard”

Alexandru Belc a câștigat, vineri seară, premiul pentru regie la secțiunea Un Certain Regard de la Cannes, cu filmul „Metronom”.

Filmul aduce în prim plan povestea generației din România anilor '70, într-o perioadă în care românii trimiteau scrisori la Europa Liberă, la emisiunea muzicală a lui Cornel Chiriac, Metronom.

Un Certain Regard este una dintre cele mai importante distincții oferite în cadrul festivalului de la Cannes. În edițiile trecute, doi regizori români au fost recompensați cu prestigiosul premiu: Cristi Puiu pentru „Moartea domnului Lăzărescu” și Cristian Nemescu „pentru California Dreamin’”.

Filmul îi are în distribuţie pe Mara Bugarin, Şerban Lazarovici, Mara Vicol, Vlad Ivanov, Mihai Călin şi Andreea Bibiri. Imaginea este semnată de Tudor Vladimir Panduru, potrivit Agerpres.

"Metronom" este o producţie Strada Film Internaţional (România), Midralgar (Franţa) şi Chainsaw Europe, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi La Region Nouvelle-Aquitaine şi cu suportul Catena, OMD România şi Friesland Câmpina.

"Les pires", cel mai bun film


Premiul pentru cel mai bun film din Un Certain Regard a fost câştigat de producţia franceză "Les pires", de Lise Akoka şi Romane Gueret, iar premiul juriului a fost obţinut de filmul pakistanez "Joyland", de Saim Sadiq.

Premiul pentru cea mai bună interpretare a fost acordat actriţei Vicky Krieps ("Corsage") şi actorului Adam Bessa ("Harka").

Premiul pentru cel mai bun scenariu a fost atribuit filmului "Mediterranean Fever", al regizoarei Maha Haj, iar premiul "Coup de cour" a ajuns la "Rodeo", de Lola Quivoron.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE