Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA au doborât o dronă turcească. Doi oficiali ai Pentagonului au confirmat

Un avion de luptă F-16, aparținând SUA, a doborât o dronă turcească înarmată, care opera deasupra Siriei. Informația a fost confirmată de Washington, prin doi oficiali, sub protecția anonimatului, potrivit Reuters.

Aceștia au precizat că SUA a contactat de mai multe ori Turcia, pentru a lansa avertismente asupra faptului că drona lor ar acționa foarte aproape de forțele terestre americane.

SUA au doborât o dronă turcească deasupra Siriei

Într-un final, eliminarea acelei drone a avut loc pentru că reprezenta un pericol pentru americani, care desfășurau o misiune. Este pentru prima dată când SUA doboară o dronă aparținând unui aliat NATO. Ministerul turc al Apărării a spus că drona nu ar aparține Turciei.

Ulterior, informația a fost confirmată și de Observatorul sirian pentru Drepturile Omului, care a precizat că doborârea dronei a avut loc în apropierea unei baze din nord-estul Siriei.

Acest eveniment vine în contextul în care Turcia tocmai anunțase că a efectuat atacuri aeriene asupra PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan), aflat în nordul Irakului.

A fost al treilea atac aerian executat de Turcia după ce a avut loc acel atac de duminică, la Ankara, în care doi polițiști au fost răniți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE