Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

SUA au desfășurat un program secret în ceea ce privește OZN-urile, timp de "mai multe decenii", spune un fost oficial din serviciile de informații

Guvernul SUA a desfășurat un program timp "de mai multe decenii" prin care au fost colectate date în cazul OZN-urilor prăbușite, a declarat un fost oficial american din serviciile de informații, în cadrul unei audieri în Congresul SUA, potrivit The Guardian.

David Grusch, care a condus analiza fenomenelor anormale inexplicabile (UAP) în cadrul unei agenții a Departamentului american al Apărării până în 2023, a făcut afirmațiile sale în fața unei comisii de supraveghere a Camerei Reprezentanților din Washington.

Audierea a fost organizată ca urmare a afirmațiilor făcute de Grusch în luna iunie, potrivit cărora guvernul ar adăposti nave spațiale extraterestre. Miercuri, Grusch a repetat unele dintre aceste afirmații sub jurământ.

Grusch a declarat că s-a confruntat cu represalii "foarte brutale" ca urmare a acuzațiilor sale. "M-a rănit atât din punct de vedere profesional, cât și personal", a spus Grusch.

Sub interogatoriu, Grusch a confirmat că are cunoștință de "persoane care au fost rănite sau accidentate" în cursul eforturilor guvernului de a ascunde informațiile despre OZN-uri.

Întrebat de un membru al comisiei dacă "s-a temut pentru viața sa", Grusch a răspuns: "Da, cu siguranță". Grusch a adăugat: "Am speranța că acțiunile mele vor duce în cele din urmă la un rezultat pozitiv, de creștere a transparenței."

Scandalul „OZN-urilor”

Afirmația lui Grusch potrivit căreia guvernul federal ascunde aceste dovezi privind existența extratereștrilor a stârnit un adevărat scandal în luna iunie, determinând comisia de supraveghere condusă de republicani să lanseze o investigație imediată.

De atunci, intriga legată de dovezile pe care guvernul le are sau nu le are în legătură cu OZN-urile nu a făcut decât să se intensifice.

Printre ceilalți martori prezenți la audiere se numără David Fravor, un fost comandant de marină care și-a amintit miercuri că a văzut un obiect ciudat pe cer în timp ce se afla într-o misiune de antrenament în 2004. Ryan Graves, un pilot de marină în retragere care a fondat între timp Americans for Safe Aerospace, o organizație non-profit UAP, a afirmat că a văzut fenomene aeriene neidentificate - termenul preferat de unii experți în locul OZN - în largul coastei atlantice "în fiecare zi, timp de cel puțin doi ani".

În luna iunie, Grusch a afirmat că SUA ar fi operat un program prin care ar fi fost recuperate nave extraterestre doborâte. Într-un interviu acordat publicației Debrief, acesta a susținut că, atunci când a încercat să investigheze programul - așa cum fusese însărcinat să facă în calitate de membru al Departamentului Apărării - a fost împiedicat să facă acest lucru și a depus o plângere.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE