Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Studiu: Un nou vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea reduce riscul de deces cu 41%

O companie franceză de biotehnologie a declarat că vaccinul său împotriva cancerului a fost eficient în reducerea cu 41% a riscului de deces pentru persoanele cu anumite tipuri de cancer pulmonar.

Vaccinul Tedopi de la Ose Immunotherapeutics s-a dovedit a fi eficient în reducerea ratelor de mortalitate în cazul anumitor tipuri de cancer pulmonar, a precizat luni compania într-un comunicat.

Cancerul pulmonar este principala cauză a deceselor cauzate în Europa și în SUA. Rezultatele unui studiu clinic de fază 3 pentru evaluarea beneficiilor terapeutice ale vaccinului - ultima etapă înainte ca un medicament să poată fi comercializat - au fost publicate în revista Annals of Oncology.

Vaccinul a fost administrat pacienților cu cancer pulmonar avansat cu celule nesemnificative (NSCLC sau adenocarcinom), cel mai frecvent tip de cancer pulmonar și unul care este "de obicei mai puțin sensibil la chimioterapie și radioterapie", potrivit Institutului american de cancer.

Studiul arată o scădere de 41% a riscului de deces

La studiu au participat 219 pacienți, care au avut rezistență la alte tratamente, în nouă țări europene și în Statele Unite. Au fost 139 de pacienți care au primit vaccinul și 80 care au primit chimioterapie.

Pacienții care au primit Tedopi au prezentat o rată de supraviețuire semnificativ mai mare și o calitate a vieții mai bună decât cei care au primit chimioterapie.

"A fost observată o reducere semnificativă de 41% a riscului de deces, asociată cu un scor de toleranță îmbunătățit și o calitate a vieții menținută", a declarat într-un comunicat profesorul Benjamin Besse de la Institutul Gustave Roussy, autorul principal al studiului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE