Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Doppelgängerii (n.red. două sau mai multe persoane care au trăsături fizice asemănătoare) nu doar arată la fel, ci au ADN și chiar comportament similar, potrivit unui studiu.

Este posibil ca dublurile să nu semene doar în mod remarcabil, ci ele pot avea și comportamente similare. Acest lucru reiese din cercetările efectuate cu persoane care arată extrem de asemănător, dar care nu sunt rude.

Gene asemănătoare

Cercetătorii au descoperit că unele sosii împărtășesc caracteristici în genele responsabile de trăsăturile faciale.

Aceste gene pot afecta, de asemenea, trăsăturile comportamentale, care au fost verificate de cercetători. Pot include obiceiuri comune, cum ar fi fumatul, și trăsături, precum modul în care oamenii răspund la educație.

Autorii lucrării afirmă că trăsăturile moleculare care pot influența potențial formarea feței umane „se corelează atât cu atributele fizice, cât și cu cele comportamentale care constituie ființele umane”.

Studiu realizat cu 32 de perechi

Echipa de cercetare a adunat 32 de perechi care au completat teste biometrice și chestionare privind stilul de viață, iar ADN-ul din saliva lor a fost testat genetic.

Aceștia au descoperit că 16 dintre cupluri au fost grupate în toate cele trei programe software de recunoaștere facială utilizate, iar analiza genetică a arătat că nouă dintre aceste 16 perechi aveau în comun variații genetice.

Cercetătorii speră că acest studiu ar putea oferi, în viitor, o bază pentru diagnosticarea bolilor genetice, pornind de la analiza imaginii și a formei feței.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE