Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stațiunile montane din Brașov, pline de turiști. Amatorii de sporturi de iarnă se bucură de zăpadă și pârtii bune

Weekend aglomerat la munte după ninsorile abundente din ultimele zile! Dacă săptămâna trecută se putea schia în condiții bune doar în partea superioară a Masivului Postăvarul, acum sunt excelente de distracție toate pârtiile din Poiana Brașov. Sute de turiști au stat la coadă pe tot parcursul zilei la instalațiile de transport pe cablu. Au avut un munte de răbdare în schimbul unei experiențe inedite pe schi sau snowboard.

Cu zeci de minute bune înainte de deschiderea instalațiilor de transport pe cablu din Poiana Brașov, sute de oameni așteptau deja la rând. Fie să își cumpere bilete, fie deja la telecabină sau telegondolă.

Turistă:Am venit de la ora 8: Încă nu ne-am acomodat cu frigul. Deci e prima turap pentru noi”

Turist: ”Sunt pentru prima dată aici la Poiana Brașov. Suntem acum pe pârtia Bradul, este o pârtie pentru începători. Îmi este foarte frig la barbă , de aceea vorbesc așa. Mi-a plăcut foarte mult”

Chiar dacă afară se înregistrau -15 grade Celsius la orele dimineții, în schimbul distracției nici măcar cei mici nu au mai fugit de ger. Mulți dintre copii au fost la prima ședință de schi, alături de un instructor.

Copil: ”Vreau si eu să mă plimb cu aia. Rareș, ia spune, îți place pe schiuri? Da! Cum a fost prima tură? Ți-a plăcut? Da! Câți ani ai tu? Cinci luni și ani”

Mama băiețelului: ”E fain, e foarte fain, mie îmi place mult schiul și sunt bucuroasă că a venit și Rareș, sunt mama lui și atunci e o zi minunată”.

Recomandări pentru cei care vor să învețe să schieze

Ioan Bobit, instructor de schi: ”Este de preferat ca dacă la început nu știi să schiezi, să iei pe cineva să te învețe, măcar să înveți regulile de bază”.

Ștefan, instructor de schi: ”Prețurile variază în funcție de durată, adică de câte ore doriți. O oră standard este 180 de lei, fără echipamentul pe care îl închiriați separat sau dacă îl aveți cu atât mai bine”

Weekend-ul acesta a fost unul dintre cele mai aglomerate de la deschiderea oficială a noului sezon de schi. Gradul de ocupare în Poiana Brașov trece de 90%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE