Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Stație GPL fără autorizație, demontată lângă Primăria Sectorului 5. Primarul Piedone: Dintre cele 22 de stații, doar patru respectă legislația

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat luni că a fost demontată o staţie GPL care era amplasată fără autorizaţie de construire, la mai puţin de 30 de metri de Primărie şi în apropierea autogării Filaret, conform Agerpres.

"În 2021 am atras atenţia asupra pericolului pe care-l reprezintă staţiile GPL neautorizate! De atunci, încercăm să le scoatem din Sectorul 5! Conform legii este însă... foarte, foarte dificil!

Noi, Primăria, le putem desfiinţa doar dacă avem decizii judecătoreşti definitive în acest sens, pentru fiecare staţie în parte! Sau... dacă primim acceptul administratorilor/proprietarilor pentru desființarea acestor staţii! Astăzi, de exemplu, am beneficiat de înţelegere, iar staţia GPL amplasată fără autorizaţie de construire fix lângă Primăria Sectorului 5 şi autogara Filaret a fost demontată. Administratorul a înţeles mesajul meu de ieri! Şi-a luat rezervorul, restul aparaturii şi... a plecat", a scris Cristian Popescu Piedone, pe Facebook.

Edilul Sectorului 5 și-a exprimat speranța ca și administratorii celorlalte 17 stații GPL care funcționează neautorizat în sector să procedeze la fel ”pentru siguranţa şi liniştea” cetăţenilor.

De asemenea, primarul Piedone a avertizat că dintre cele 22 de staţii GPL din Sectorul 5, doar patru respectă legislaţia.

”Situaţia rămâne gravă! Din cele 22 de staţii GPL din Sectorul 5, doar... 4 respectă legislaţia! Restul... nu au autorizaţie de construire eliberată de Primăria Sectorului 5! Implicit... nu pot obţine niciun alt aviz care să le permită funcţionarea legală”, a mai precizat Cristian Popescu Piedone.

Amenzi în urma controalelor de amploare la stațiile GPL din Sectorul 5

În urmă cu o zi, Primăria Sectorului 5 anunţa că a demarat ample controale la staţiile GPL, în urma cărora au fost aplicate nouă amenzi în valoare totală de 12.200 lei.

Pe de altă parte, Cristian Popescu Piedone a catalogat drept "inadmisibil" faptul că anumite instituţii să elibereze avize de funcţionare fără a verifica existenţa autorizaţiei de construire. În acest sens, sublinia că opt staţii de pe raza sectorului au fost sancţionate încă din 2021 pentru că nu aveau autorizaţie de construire, dar că acestea funcţionează în continuare.

"Instituţiile care au eliberat avize de funcţionare fără a cere şi verifica autorizaţia de construire sunt în culpă. Trebuie urgent modificată legislaţia, pentru a scăpa de aceste bombe cu ceas situate lângă blocuri, în parcări şi lângă sediile instituţiilor. Încă din 2021 am făcut controale la staţiile GPL de pe raza Sectorului 5 şi am amendat acele staţii care funcţionează ilegal. Am făcut toate demersurile legale şi i-am acţionat în instanţă pe cei care îşi desfăşoară activitatea ilegal, dar aceştia funcţionează în continuare, fără să le pese de viaţa oamenilor, în lipsa unei decizii din partea instanţei. Eu nu vreau să mai trec iar printr-o tragedie cum a fost cea de la Colectiv", declara primarul Sectorului 5.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE