Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Statele Unite oferă recompensă pentru informații despre principalii finanțatori ai organziției Hamas

Statele Unite oferă până la 10 milioane de dolari recompense pentru informații despre cinci persoane care reprezintă principalii finanțatori ai organziției Hamas, informează Reuters, citând un anunț al Departamentul de Stat. Aceste persoane de origine araba au fost desemnate anterior de către Statele Unite ca finanțatori ai terorismului la nivel global.

Cine sunt cei cinci finanțatori principali ai Hamas

Primul finanțator, cunoscut sub numele de Hamza, locuind în Sudan, a gestionat numeroase companii din portofoliul de investiții al Hamas și a fost implicat în transferul a aproape 20 de milioane de dolari către Hamas, a spus departamentul. El este legat de președintele sudanez Omar Bashir și de grupuri islamiste care subminează stabilitatea în Sudan, potrivit Departamentului de Stat.

Alți trei dintre agenții Hamas fac parte din rețeaua de investiții ai organizației radicale palestiniene în Turcia. O a cincea persoană, cunoscută sub numele de Nasrallah,  are legături strânse cu entități iraniene și a fost implicat în transferul a zeci de milioane de dolari către Hamas.

Recompense pentru informații despre orice sursă de venit a organizației palestiniene

Recompensele vor fi oferite însă și pentru informații despre orice sursă de venit pentru Hamas, donatori importanți, instituții financiare care facilitează tranzacțiile pentru Hamas, companii-paravan care achiziționează tehnologie cu dublă utilizare pentru gruparea radicală palestiniană și scheme criminale de care beneficiază Hamas.

Oficialii americani urmăresc să obțină informații ar putea duce la perturbarea mecanismelor financiare ale grupării militante palestiniene. Oferta de recompensă urmează patru runde de sancțiuni americane împotriva Hamas după incursiunea mortală a grupului în Israel din 7 octombrie, despre care Israelul spune că a ucis 1.200 de persoane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE