Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EURO 2024. Germania - Scoția 5-1. Start perfect pentru țara gazdă, una dintre favoritele turneului

Germania a arătat că este una din marile favorite ale EURO 2024 încă din meciul de deschidere, contra Scoției, terminat cu scorul 5-1. O echipă a Scoției care nu a pus deloc în pericol poarta aparată de Neuer și care a rămas în 10 oameni încă de la finalul primei reprize. Porteous a fost eliminat în minutul 44 după un fault dur asupra lui Gundogan, care a dus la penalty-ul prin care Germania a marcat al treilea gol al meciului.

Florian Wirtz ('10), Jamal Musiala ('19), Kai Havertz ('45+1 - penalty), Niclas Füllkrug ('68) și Emre Can ('90+3) au marcat pentru Germania, în vreme ce Antonio Rüdiger (Germania) a dat un autogol, în minutul 87.

Germania a fost o adevărată forță în meciul cu Scoția, având o posesie de 67%, 42 de atacuri, 19 tentative la poartă și 94% acuratețe la pase.

Germania - Scoția 5-1

Marcatori: Florian Wirtz ('10), Jamal Musiala ('19), Kai Havertz ('45+1 - penalty), Niclas Füllkrug ('68), Emre Can ('90+3) / Rüdiger ('87 - autogol)


Echipele de start:

Germania: Neuer - Kimmich, Tah, Rudiger, Mittelstaedt - Andrich, Kroos - Musiala, Gundogan (căpitan), Wirtz - Havertz.

Selecţioner: Julian Nagelsmann

Scoţia: Gunn - Porteous, Hendry, Tierney - Ralston, A. Robertson (căpitan) - McGinn, McTominay, McGregor, Christie - Che Adams.

Selecţioner: Steve Clark.

Imagini de la ceremonia de deschidere EURO 2024

Franz Beckenbauer, legendarul fotbalist german care a murit în ianuarie 2024, a fost omagiat în cadrul ceremoniei de deschidere a Campionatului European de Fotbal. Soția sa, Heidi Beckenbauer, a adus pe teren trofeul care va fi decernat după finala din 14 iulie.

VEZI GALERIA
6 imagini

Germania - Scoția, primul meci de la Euro 2024

Peste 70.000 de spectatori vor fi norocoșii care vor vedea pe viu spectacolul așteptat pe ultramoderna Allianz Arena, acolo unde totul a fost pregătit ca la carte, în stilul nemțesc binecunoscut.

Pentru că este calificată automat din postura de țară-gazdă, Germania nu a fost nevoită să treacă prin preliminarii, însă și-a testat forțele în niște meciuri amicale tari, precum cele cu Franța (2-0) și Olanda (2-1).

Nemții dețin cele mai multe titluri europene, trei, la egalitate cu Spania, dar Manncschaft vizează recordul, după titlurile bifate în 1972, 1980 și 1996.

De menționat că, la ultimele trei turnee finale, Germania a dezamăgit. La ultimele două Mondiale, nemții nu au reușit să treacă de faza grupelor, iar la Euro 2020, au fost eliminați de Anglia în optimi.

De cealaltă parte, în campania de calificare, Scoția a obținut victorii surprinzătoare cu Spania și Norvegia, însă n-a mai impresionat pe final.

La meciurile directe, Germania are opt victorii, Scoția are patru, iar cinci partide s-au terminat la egalitate. Ultimele trei jocuri directe au fost câștigate de nemți, în timp ce ultimul succes al scoțienilor a avut loc în urmă cu un sfert de secol.

Din grupa A mai fac parte Ungaria și Elveția. Cele două se întâlnesc pe 15 iunie, de la ora 16:00, la Koln.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE