Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sports Festival: Meci demonstrativ cu Hagi și Popescu. All Stars România vs. Galatasaray Legends se va juca pe 2 iunie, la Cluj-Napoca

Gică Hagi, Gică Popescu și Adrian Ilie vor face din nou echipă. Atât în tricoul echipei naționale, cât și în tricoul formației turce Galatasaray, pentru care aceștia au jucat mai mulți ani. Se va întâmpla la începutul lunii iunie, într-un meci demonstrativ organizat la Cluj-Napoca, în cadrul Sports Festival.

Încasările primite de clubul Galatasaray pentru a participa la eveniment vor merge către familiile afectate de cutremurele care au lovit Turcia în luna februarie.

Meciul demonstrativ de pe Cluj Arena va pune față în față jucători importanți ai naționalei României, din mai multe generații, și foști componenți ai echipei Galatasaray. Gică Hagi și Gică Popescu vor evolua pentru ambele echipe. La fel și Adrian Ilie, fostul atacant care a jucat doi ani la formația turcă.

Patrick Ciorcilă, cofondator Sports Festival: Vor fi multe nume mari din echipa României. Va fi un mix de jucători, din generația lui Hagi și Popescu, Generația de Aur, cum o cunoaștem. Vor fi jucători și din generația Mutu-Chivu, ca să spunem așa.

În 2000, cu Gică Hagi și Gică Popescu titulari, alături de Claudio Taffarel sau Hakan Sukur, Galatasaray câștiga Cupa UEFA într-o finală cu Arsenal. La echipa engleză jucau, printre alții, David Seaman, Thierry Henry, Patrick Vieira și Dennis Bergkamp. Câștigătoarea s-a decis la loviturile de departajare, acolo unde Gică Popescu a transformat penalty-ul decisiv.

Patrick Ciorcilă, cofondator Sports Festival: Ne-a atras foarte mult povestea din jurul acestui meci. Bineînțeles, Hagi și Popescu sunt branduri naționale care întotdeauna vor atrage. Și, de aceea, am ales să lucrăm îndeaproape cu ei și să fie ei în centrul acestui eveniment. Povestea de succes pe care Galata a avut-o în anii 2000 a atras foarte mult. Brandul Galatasaray este iubit în România, avem și mulți turci la noi în țară.

Sports Festival, cel mai mare eveniment dedicat sportului, ajunge în acest an la a patra ediție. În 2022, Cluj Arena a găzduit meciul care a marcat retragerea lui Adrian Mutu. Printre invitați s-au regăsit David Trezeguet, Luca Toni, Claude Makelele, Fabio Cannavaro sau Cesare Prandelli.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE