Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Spectacol controversat la ICR Londra. ”Nu am cântat nicio manea. Este o piesă grecească”

Spectacol controversat de 1 Martie la Institutul Cultural Român din Londra. În fața românilor din diaspora, șefa instituției, Catinca Maria Nistor, a cântat o melodie din folclorul românesc. După mai multe piese semnate de Bach și Gheorghe Zamfir, artistul Andrei Cavassi a interpretat la violoncel și o melodie grecească.

12/03/2023 , 12:31

Reacția lui Andrei Cavassi: ”Nu am cântat nicio manea. Piesa în discuție se cheamă Ah Kardoula Mou”

Melodia care a stârnit controverse în cadrul spectacolului organizat de ICR Londra este de ”piesă grecească interpretată de Despina Vandi care ulterior a fost copiată și transformată într-o manea” în România, a precizat Andrei Cavassi.

”Eu nu am cântat nicio manea și nici nu sunt cântăreț de manele.

Am o carieră internațională importantă. Sunt câștigătorul medaliei de aur la concursul internațional de la Viena in 2020 (...)

Piesa în discuție se cheamă Ah Kardoula Mou, este o piesă grecescă interpretată de Despina Vandi care ulterior a fost copiată și transformată într-o manea. Piesa interpretată la ICR ca bis este o piesă grecescă”, a explicat Andrei Cavassi într-un mesaj transmis Euronews România.

Comunitatea românilor din Londra și-a arătat nemulțumirea față de momentele artistice, mai ales că anul acesta ICR nu a organizat niciun eveniment de Ziua Culturii sau Ziua lui Brâncuși.

Numită fără concurs în funcția de director al Institutului Cultural Român din Londra, Catinca Maria Nistor (foto) a fost în mijlocul mai multor controverse.

Actrița a refuzat locuința pusă la dispoziția tuturor directorilor ICR încă din 2006 și a închiriat un apartament în centrul Londrei, pentru care instituția plătea lunar 6.500 de lire sterline. În noiembrie anul trecut, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a decis rezilierea contractului de închiriere.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE