Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spania instruiește militari ucraineni. Cea mai mare parte a personalului este formată din civili fără experiență militară

Aproximativ 200 de militari ucraineni, care urmează să fie instruiți în Spania, au fost întâmpinați de ministrul spaniol al apărării, la o baza aeriană din Madrid. Cea mai mare parte a personalului este formată din civili fără experiență militară anterioară. Aceștia vor participa la instrucție de bază în orașul Toledo.

Alți 20 de membri ai personalului urmează să participe la un curs de instrucție de bază, timp de două săptămâni, la Sevilla. Ei se vor familiariza cu sistemele antiaeriene Hawk, șase dintre care au fost deja Ucrainei.

Margarita Robles, ministrul spaniol al apărării: „Le admirăm curajul, eroismul și modul în care își apără țara”.

Conținutul programelor de instrucție din Spania

Programele de instrucție organizate de Spania cuprind pregătirea de bază, acordarea de ajutor răniților și trageri la țintă. Instrucția militară oferită mai include și acțiuni pentru deminare, utilizarea armelor antiaeriene și alte situații care pot apărea în funcție de nevoile forțelor armate ucrainene.

Serghei Pohorelțev, ambasadorul Ucrainei în Spania: „Pentru noi, a pune capăt războiului înseamnă să recuperăm toate teritoriile ocupate temporar, așa că, din nou, mulțumesc foarte mult guvernului spaniol și vă mulțumesc foarte mult, doamnă ministru”.

Potrivit Ministerului Apărării, instrucția reprezintă o contribuție la îmbunătățirea capacității militare a Forțelor Armate ale Ucrainei, pentru a desfășura în mod eficient operațiuni militare. Este a doua oară când ucrainenii vin în Spania pentru pregătire militară, după ce prima instrucție a avut loc în decembrie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE