Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sorin Grindeanu, desemnat ministru interimar al Agriculturii

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind desemnarea viceprim-ministrului Sorin Grindeanu ca ministru interimar al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ulterior demisiei lui Adrian Chesnoiu, potrivit Agerpres.

De asemenea, şeful statului a semnat și decretul prin care se ia act de demisia lui Adrian Chesnoiu din funcţia de ministru al Agriculturii.

Adrian Chesnoiu anunțase joi că se retrage din funcția de ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale și se autosuspendă din PSD, după ce DNA a solicitat Camerei Deputaților ridicarea imunității sale, pentru începerea unei urmăriri penale pentru instigare și abuz în serviciu.

„NU am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă! [...] Le solicit tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare, deoarece eu consider că suntem cu toții egali în fața legii și vreau să am posibilitatea de a elimina orice potențială suspiciune!”, declarase, joi, Adrian Chesnoiu.

În Guvernul Ciucă, viceprim-ministrul PSD Sorin Grindeanu mai deține portofoliul transporturilor și infrastructurii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE