Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Sorin Grindeanu: A început monitorizarea aeriană a șantierelor. Zborurile se vor desfășura periodic, în toate zonele

Șantierele din România vor fi monitorizate aerian, a transmis Sorin Grindeanu într-o postare pe Facebook. Monitorizarea va fi efectuată periodic și va permite realizarea unei radiografii a șantierelor.

"În perioada 11-15 iulie mai multe aeronave au survolat și au cules date din următoarele șantiere în lucru: Centura București (DNCB), Autostrada de Centură București (A0), Centura Giurgiu, Drumul expres Craiova-Pitești, Autostrada Sibiu-Pitești, secțiunea 5.

Toate datele captate au fost procesate în laborator pentru a realiza ortofotoplanuri, modele digitale de suprafață și modele tridimensionale.În baza acestor misiuni de zbor se realizează inclusiv o radiografie a mobilizării din cadrul șantierelor! De exemplu, în data de 15.07.2022, la momentul zborului, pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești au fost identificate următoarele: 226 muncitori, 164 autobasculante, 22 betoniere, 24 macarale, 3 nacele, 88 buldo-excavatoare, 38 compactoare, 3 utilaje de forare, 3 utilaje de asfaltare", a transmis Grindeanu pe Facebook.

Zborurile de supraveghere au fost efectuate în baza unui protocolul încheiat între Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Aero-Spațială (INCAS) și Ministerul Transporturilor.

"Aceste zboruri de supraveghere a șantierelor se vor desfășura periodic, în toate zonele", a conchis ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE