Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicușor Dan, mesaj către Sorin Grindeanu în problema Metrorex: Bucureștiul nu e ținut în spate de nimeni!

Nicușor Dan, edilul Capitalei, i-a răspuns tăios lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. El a declarat că Bucureștiul nu este ținut în spate de orașele României, ci dimpotrivă, Capitala produce aproximativ un sfert din PIB-ul României.

Sorin Grindeanu a declarat inițial că este dispus să poarte o discuție cu Primăria Bucureștiului, pentru a prelua gestiunea Metrorex, în contextul contractului de mentenanță al Metrorex ce nu a fost plătit și în urma căruia metroul a circulat cu o frecvență redusă în ultima perioadă.

“Bucureștiul nu e ținut în spate de nimeni! Nici de Timișoara, nici de Iași, nici de alte orașe sau județe. Dimpotrivă, Bucureștiul e cel care contribuie la susținerea celorlalte regiuni ale țării, iar asta e firesc pentru dezvoltarea României.

Cu 10% din populația țării, Bucureștiul produce aproximativ un sfert din PIB-ul României. Deci bucureștenii produc mult peste media națională, dar, cu toate astea, administrația locală din București nu primește atât cât ar trebui să primească pentru nevoile Capitalei. Asta e realitatea, iar dincolo de asta mai constat că PSD e în continuare un partid anti-București”, a declarat Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook.

Sorin Grindeanu, despre soluțiile pentru problema Metrorex

Oficialul social-democrat a precizat că soluţia nu stă în acoperirea găurilor financiare ale Metrorex de către Executiv, ci alcătuirea unui plan de management bine pus la punct.

“Pe de altă parte, m-am săturat şi eu, şi alţii, sunt convins că şi dumneavoastră, că acest disconfort pe care îl au bucureştenii să fie folosit ca un fel de mijloc de presiune asupra Ministerului, Guvernului, în a veni de fiecare dată cu bani, ca să astupăm anumite găuri de la Metrorex. Nu asta este soluţia”, a mai spus acesta.

Eu sunt deschis să am o discuţie cu Primăria Generală a Bucureştiului, dacă îşi doresc acest lucru, astfel încât totuşi transportul în comun în Bucureşti să fie în gestiunea Municipiului Bucureşti. Legea poate fi făcută în aşa mod încât, şi nu vreau să fiu înţeles greşit, tot acest transport e de interes naţional, se pot găsi soluţii. Dar de ce să plătească un moldovean pentru transport? Ştiu că supăr bucureştenii acum, dar nu e corect. De ce am spus că până la sfârşitul anului? Pentru că aşa cum ştiţi, vineri, a fost termenul de la care au început să curgă cele 30 de zile pentru depunerea de CV-uri pentru selecţia pe 109 la cinci companii, printre care şi Metrorex. Nu mă voi şi nu dau înapoi”, a mai completat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE