Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șofer depistat pozitiv cu patru substanțe interzise și alcoolemie peste limită. Polițiștii au dat amenzi pentru viteză, alcool și droguri după vacanță

Drumul de întoarcere din vacanță s-a încheiat la poliție pentru unii dintre turiști. Un tânăr a fost depistat pozitiv cu drugtest-ul la patru substanțe interzise, după ce a fost prins cu alcoolemia peste limita legală. Alți șoferi au fost sancționați din cauza vitezei prea mari.

Tânărul avea 0,31 miligrame alcoolemie, însă consumase mai multe substanțe interzise. Asta au văzut polițiștii pe ecranul aparatului drugtest, după ce l-au testat.

1.500 de polițiști prezenți pe drumuri

Polițiștii s-au mobilizat în această perioadă, în contextul vacanței de 1 Mai și de Paște. Mai exact, aproximativ 1.500 de polițiști au fost prezenți pe majoritatea drumurilor principale din țară, în fiecare zi de sărbătoare.

La Fetești, pe Austrada Soarelui, este unul din punctele de control ale Poliției. Se fac controale atât la documente, precum și testări cu etilotest și drugtest. Au fost deja prinși câțiva tineri aflați sub influența băuturilor alcoolice sau sub influența drogurilor.

Aceste controale vin în contextul în care zeci de mii de români și-au petrecut la munte și la mare minivacanța de 1 Mai și Paște. Astăzi, autoritățile se așteaptă ca traficul să fie intens, motiv pentru care există aceste controale, care să elimine factorii care duc la accidente rutiere grave.

Bogdan Ghebaur purtătorul de cuvânt al Poliției Române a precizat că ”pezența permanentă în vacanța de 1 mai și Paște a redus accidentele rutiere la aproape jumătate.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE