Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vasili Hamutovski, condamnat în Belarus. Cât va sta fostul portar de la Steaua în arest

Vasili Hamutovski, fost portar la Steaua, a fost arestat pe 1 octombrie de autoritățile regimului autoritar de la Minsk și condamnat la 13 zile de închisoare. Inițial se credea că ar putea fi condamnat la închisoare pentru o perioadă de trei până la șapte ani.

Fostul jucător de fotbal lucra ca antrenor la echipa de fotbal, iar la întoarcerea sa la Minsk a fost reținut de autoritățile din Belarus.

De ce a fost acuzat Hamutovski

Vasili Hamutovski lucra pentru ucrainenii de la Lvov, unde antrena portarii. El se afla în Belarus pentru a se trata după o accidentare.

Videoclipul cu detenția și interogatoriul său au fost publicate de canalele proguvernamentale de Telegram, iar Vasili a recunoscut că a ieșit în stradă la protestele din 2020, scrie eurosport.ro.

El a fost acuzat de faptul că a participat în trecut la o demonstrație împotriva regimului autoritar condus de Lukașenko, dar și că a transmis pe Telegram mesaje în aceeași notă neagreată de guvernul de la Minsk.

Nu se află la prima anchetă

Hamutovski a mai fost anchetat în această speță și în urmă cu aproximativ două luni, iar atunci a fost amendat, scrie presa din Belarus, citată de eurosport.ro. Acum i s-a deschis un nou dosar penal pentru încălcarea legii, care prevede pedepse aspre pentru „organizarea și pregătirea acțiunilor care încalcă grav ordinea publică sau participarea activă la acestea".

În apărarea lui Hamutovski au ieșit imediat fostul său coechipier George Ogăraru, dar și președintele FRF Răzvan Burleanu, care a sesizat UEFA despre respectivul abuz. Dublu campion al României cu Steaua, Hamutovski fusese diagnosticat cu cancer în urmă cu un an.

Vasili Hamutovski s-a făcut cunoscut microbiștilor din România în perioadele în care a jucat la FCSB din 2003 până în 2006, cu care a câștigat două titluri în Liga 1. Și-a încheiat cariera de jucător în 2016 și acum antrenează portarii de la echipe precum Dinamo Minsk, Bate Borisov, Chernomorets Odessa, Dynamo Brest, FC Lvov și CSA Steaua.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE