Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Niculae Bădălău a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi

Bădălău a fost inițial reţinut de DNA pentru dare de mită şi trafic de influenţă și apoi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este acuzat de procurorii anticorupție că i-ar fi promis 170.000 de euro unui primar pentru un contract de un milion de euro care ar fi urmat să ajungă la o firmă a copiilor săi.

UPDATE: Plenul Parlamentului a decis, luni, revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit. S-au înregistrat 308 voturi pentru şi o abţinere.

Acuzat că ar fi promis mită 170.000 de euro unui primar din Giurgiu

Știrea inițială: Luni se decide dacă Niculae Bădălău va fi revocat din funcția de vicepreședinte al Autorității de Audit a Curții de Conturi. Plenul comun al Parlamentului se reunește la ora 14 pentru a vota cererile de demitere depuse de PSD și USR.

În referatul de propunere de arestare preventivă, procurorii DNA susțin că Bădălău „și-a dezvoltat un adevărat mod de operare din obținerea de contracte de lucrări de la primăriile din județele Giurgiu și Teleorman pentru firmele controlate de el, prevalându-se de funcțiile anterioare și mai ales de calitatea lui actuală, care îi permite să afirme că neexecutarea lucrărilor nu va fi constatată de organele Curții de Conturi a României”.

„De asemenea, acesta profită și de faptul că primarii sunt timorați de calitatea sa, temându-se că, în cazul în care nu acceptă cedarea lucrărilor către firmele indicate de el, vor putea fi supuși unor controale din partea Curții de Conturi a României”, au precizat procurorii.

Niculae Bădălău a fost unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea și un lider important al PSD până în 2020, când a fost numit de partid la Curtea de Conturi. El a fost președinte al PSD Giurgiu, vicepreședinte PSD și ministru al Economiei în Guvernul Dăncilă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE