Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Comisiile de buget din Parlament, așteptate până luni să emită un raport despre revocarea din funcție a lui Nicolae Bădălău

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis, marţi, declanşarea procedurii de revocare din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi a lui Niculae Bădălău.

Comisiile de buget-finanţe au termen până luni, 5 decembrie, la ora 12,00, să întocmească raportul cu privire la revocarea lui Bădălău din funcţie. Tot luni, de la ora 14,00, se va reuni plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a da vot pe raport.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni, ca fostul senator PSD Niculae Bădălău să fie arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Niculae Bădălău a fost reţinut duminică seara de DNA, după care a fost dus luni în instanţă, unde procurorii au solicitat să fie arestat preventiv, propunerea fiind acceptată de judecători.

În schimb, magistraţii au decis ca o complice a lui Bădălău să fie plasată în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

De ce este acuzat Niculae Bădălău

Potrivit DNA, în datele de 9 august şi 19 noiembrie, Niculae Bădălău, în calitatea de consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul aceleiaşi instituţii, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind "Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă", estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăţi administrate de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanţarea a două proiecte depuse la această instituţie de către primăria respectivă. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE