Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Slujbă în memoria Dariei Dughina. Aleksandr Dughin: „Ultimele cuvinte pe care mi le-a zis au fost «Tată, mă simt ca un războinic»”

La Moscova, sute de persoane au luat parte la o slujbă în memoria Dariei Dughina, fiica ideologului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin. Ea a fost ucisă în explozia maşinii sale, un atac pe care Moscova îl atribuie Kievului, Ucraina neagă orice implicare în acest incident.

Daria Dughina a fost ucisă sâmbătă seara în explozia mașinii pe care o conducea pe o autostradă de lângă Moscova, venind de la un festival la care participase împreună cu tatăl său. Jurnalistă şi politolog, ea era o susţinătoare înverşunată a ofensivei ruse în Ucraina.

„Tată, mă simt ca un războinic”

Aleksandr Dughin filosof rus, scriitor și analist politic: „Nu i-a fost teamă. Ultimele cuvinte pe care le-a spus în timpul conversației noastre de la festivalul Tradiției au fost: «Tată, mă simt ca un războinic, mă simt ca un erou». Vreau să fiu un exemplu, nu vreau altă soartă. Vreau să fiu cu poporul meu, cu țara mea».”

Cât privește moartea Dariei Dughina, FSB, serviciul secret al Rusiei acuză serviciile speciale ucrainene de asasinat.

Dughina, decorată post-mortem

FSB susține că executanta ar fi Natalia Vovk, de cetățenie ucraineană, care ar fi ajuns în Rusia în iulie împreună cu fetița ei și s-ar fi cazat într-un apartament vecin cu cel al fiicei ideologului anti-ucrainean Aleksandr Dughin. FSB susține că după asasinat, femeia ar fi plecat în Estonia.

Bomba amplasată în mașină ar fi fost detonată de la distanță, susține un oficial din cadrul forțelor rusești de ordine.

Preşedintele rus Vladimir Putin a decorat-o postum pe Dughina cu Ordinul Curajului, o decoraţie importantă în Federaţia Rusă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE