Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FSB acuză Ucraina pentru asasinarea Dariei Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin

Principala agenție de contrainformații a Rusiei - FSB, fostul KGB - a acuzat luni serviciile de spionaj ucrainene că se află în spatele uciderii fiicei lui Aleksandr Dughin.

Uciderea Dariei Dughina a fost „pregătită și comisă de serviciile speciale ucrainene”, a transmis FSB, potrivit Associated Press. Contraspionajul rus susține că a identificat și o suspectă, Natalia Vovk, care ar avea cetățenie ucraineană.

Aceasta ar fi sosit în Rusia în luna iulie, împreună cu fiica sa în vârstă de 12 ani, și a închiriat un apartament în clădirea în care locuia Dughina, pentru a o urmări îndeaproape. Natalia Vovk și fiica ei au fost la un festival naționalist, la care Alexander Dughin și fiica sa au participat chiar înainte de crimă, mai susține FSB.

După crimă, Vovk și fiica sa au fugit în Estonia, folosind un vehicul cu un alt număr de înmatriculare, ales special pentru a putea ieși din Rusia.

Un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a negat duminica aceasta că Kievul ar fi implicat în atentatul cu maşină capcană de sâmbătă seara în care şi-a pierdut viaţa fiica ultranaţionalistului rus Aleksandr Dughin, transmite EFE.

„Subliniez că Ucraina nu are nimic de-a face cu asta, pentru că nu suntem un stat criminal ca Federaţia Rusă şi nici nu suntem un stat terorist", a declarat Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii lui Zelenski, într-o intervenţie televizată.

Podoliak a apreciat în schimb că Rusia a început „să se dezintegreze” şi că mai multe grupuri politice încep să se confrunte într-o luptă pentru putere.

Ca parte a acestei redistribuiri ideologice, creşte „presiunea informaţională” asupra societăţii şi războiul din Ucraina este folosit drept portiţă de scăpare, în timp ce sectoarele naţionaliste se radicalizează tot mai mult, a susţinut el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE