Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vladimir Putin acuză Statele Unite ale Americii că prelungesc războiul din Ucraina

Vladimir Putin acuză Statele Unite ale Americii că prelungesc războiul din Ucraina și că destabilizează lumea numai pentru că vor să își mențină hegemonia globală.

Președintele rus a subliniat că țara sa a trimis trupe în Ucraina tocmai ca un răspuns la faptul că Occidentul și SUA, în special, au transformat țara vecină într-un bastion anti-Rusia. Potrivit liderului de la Kremlin, elitele occidentale vor să provoace haos și aprind conflicte vechi și noi, subminând orice căi alternative de dezvoltare.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Situația din Ucraina arată că SUA încearcă să prelungească acest conflict. Operează exact în același fel și alimentează potențialul de conflict și în Asia, Africa și America Latină. După cum știți, recent, Statele Unite au încercat încă o dată, în mod deliberat, să pună paie pe foc și să reaprindă situația din regiunea Asia-Pacific. Aventura americană în relația cu Taiwanul nu este doar călătoria unui singur politician iresponsabil, ci parte a unei strategii intenționate și conștiente a SUA de a destabiliza și „crea haos” în regiune și în lume, o demonstrație nebunească a lipsei de respect față de suveranitatea altor țări și față de obligațiile internaționale.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE