Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata rusă își va continua invazia în Ucraina. Ce le-a ordonat Vladimir Putin soldaților

Publicat de: Euronews

Armata rusă își va continua invazia în Ucraina. Ordinul a fost dat de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, în cadrul întrevederii cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu. Acesta i-a raportat lui Putin despre ocuparea orașului Lisiceansk, ultima redută a rezistenței armatei ucrainene în regiunea Luhansk.

Vladimir Putin a ordonat ca unitățile care au participat la asediul Lisiceanskului să se „odihnească”

Vladimir Putin a ordonat ca unitățile care au participat la asediul Lisiceanskului să se „odihnească și să-și sporească capacitățile de luptă”, iar celelalte formațiuni să continue atacurile.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse: „Alte formațiuni militare, inclusiv gruparea „Est” și gruparea „Vest”, trebuie să-și îndeplinească sarcinile conform planurilor aprobate anterior, după un singur plan. Sper, în zona lor, totul se va întâmpla la fel cum s-a întâmplat în Luhansk până în prezent.”

Armata rusă avea superioritate netă în ceea ce privește artileria

Pe de altă parte, Statul Major al armatei ucrainene a anunțat că retragerea din Lisiceansk a fost coordontă și făcută pentru a proteja viața soldaților, dar și a civililor. Potrivit ucrainenilor, armata rusă avea superioritate netă în ceea ce privește artileria, iar bombardamentele zilnice ar fi dus la distrugerea completă a orașului. După căderea acestuia, armata rusă controlează întreaga regiune Luhansk, iar acum își concentrează eforturile pentru a înainta spre orașele din regiunea Donețk, în special Sloveansk.

Oleksandr Stupun, reprezentantul Statului Major al armatei Ucrainei: „În direcția Sloviansk, unitățile inamice atacă și încearcă să stabilească controlul asupra localităților Bohorodicine, Mazanivka și Dolina. Lupta continuă. În direcția Kramatorsk, după pregătirea artileriei, inamicul a forțat râul Siverskyi Doneț și își întărește pozițiile în zona localităților Lisiceansk și Belohorivka.”

Chiar dacă este impusă să se retragă pe frontul din Donbas, armata ucraineană a anunțat că înaintează pe direcția sud, în special, spre orașul ocupat Herson.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE