Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Slovacia desfăşoară forţe importante la graniţa cu Ungaria în scopul de a combate imigraţia ilegală

Slovacia va desfăşura forţe ample la graniţa cu Ungaria în scopul de a combate imigraţia ilegală, au anunţat luni premierul slovac Robert Fico şi ministrul său de interne, Matus Sutaj Estok, relatează TASR şi Reuters. Această forţă va fi desfăşurată chiar începând de luni seara.

Cei doi responsabili slovaci au atras atenţia asupra situaţiei din Fâşia Gaza şi a posibilelor ameninţări la adresa securităţii.

"Oamenii trebuie să trăiască mai paşnic şi mai sigur, ţinând cont de ce se întâmplă în lume", a subliniat premierul.

"Dacă nu este ţinută sub control, migraţia ilegală poate face ca indivizi suspecţi având legături cu structuri teroriste să ajungă aici", a avertizat Fico, adăugând că salută faptul că Ministerul de Interne a plasat între priorităţi reglementarea problemei migraţiei.

Forțe armate pe întreaga graniță cu Ungaria

Ministerul de Interne şi forţele armate slovace vor desfăşura "echipamente şi trupe relativ ample" pe întreaga graniţă verde cu Ungaria, a mai explicat prim-ministrul slovac.

La rândul său, ministrul Sutaj Estok a insistat că plănuieşte o desfăşurare "uriaşă" de personal şi suport tehnic pentru protejarea acestei graniţe, afirmând că "situaţia din lume este extrem de gravă".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE