Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Site-ul Parlamentului European, spart de hackeri. Atacul cibernetic a avut loc înainte de votul Rusiei

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Site-ul Parlamentului European a fost miercuri ţinta unui atac cibernetic, a anunţat un purtător de cuvânt al instituţiei. Atacul a avut loc la scurt timp după adoptarea unei rezoluţii ce califică Rusia drept „stat care sponsorizează al terorismul”.

Purtătorul de cuvânt Jaume Duch a evocat pe Twitter un atac DDOS (blocarea serviciului), care a paralizat "disponibilitatea site-ului web" al legislativului european. „Echipele Parlamentului lucrează pentru a rezolva această problemă cât mai curând posibil”, a adăugat el.

„Un grup pro-Kremlin și-a revendicat responsabilitatea. Răspunsul meu: Slava Ukraini”, a declarat președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, pe Twitter.

Purtătorul de cuvânt al legislativului european a precizat că întreruperea a fost provocata de "nivelurile ridicate de trafic din rețeaua externă”. La câteva ore de la atac, defecțiunea a fost remediată.

PE: Rusia, stat care sponsorizează terorismul

Reunit în plen la Strasbourg, Parlamentul European a adoptat miercuri o rezoluţie referitoare la ultimele evoluţii din războiul brutal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Eurodeputaţii subliniază că atacurile şi atrocităţile deliberate comise de forţele ruse şi reprezentanţii acestora împotriva civililor din Ucraina, distrugerea infrastructurii civile şi alte încălcări grave ale dreptului internaţional şi umanitar constituie acte de terorism şi crime de război. În lumina acestui fapt, ei recunosc Rusia ca stat care sponsorizează terorismul şi "recurge la mijloace teroriste".

Distribuie

Taguri