Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cocaină, descoperită la Casa Albă, de Serviciile Secrete din SUA

Casa Albă a fost evacuată, pentru puțin timp, duminică seară, în jurul orei 20:45, după ce Serviciile Secrete din SUA au descoperit o pudră albă în aripa de vest a clădirii, în zona accesibilă publicului.

Pentru moment, a existat o alertă de securitate ridicată. După ce au fost făcute verificări, praful respectiv s-a dovedit a fi cocaină, potrivit Washington Post, citat de Politico.

"A apărut o dungă galbenă, care arată că este vorba despre clorhidrat de cocaină. Am oferit sprijin Serviciului Secret Militar al SUA, pentru investigație", a precizat un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri, Vito Maggiolo, citat de MSN. Acesta nu a precizat despre ce cantitate este vorba exact, dar a spus că e una "mică".

În Casa Albă a fost descoperită o cantitate mică de cocaină

Anthony Guglielmi, purtător de cuvânt al Serviciilor Secrete, a precizat că substanța este supusă unor teste suplimentare și susține că pompierii detașați acolo au stabilit că aceasta "nu reprezintă o amenințare". În plus, se fac verificări pentru aflarea modului în care cocaina a ajuns în Casa Albă.

"Proba a fost trimisă pentru o evaluare mai amănunțită și este în curs de desfășurare o investigație privind cauza și modul în care acea substanță a ajuns în Casa Albă", se arată în comunicatul transmis de Serviciile Secrete.

Președintele Joe Biden nu se afla la Casa Albă în acel moment, ci la reședința prezidențială Camp David, acolo unde plecase cu familia sa și de unde s-a întors marți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE