Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Serviciile de Informații ale SUA: Daria Dughina a fost asasinată de ucraineni

Daria Dughina a fost asasinată de ucraineni, spun oficiali din Serviciile de Informații ale Statelor Unite, pentru New York Times.

De asemenea, oficialii americani cred că anumite părți ale guvernului ucrainean au autorizat atacul de lângă Moscova, din luna august, însă nu au precizat cine l-a efectuat sau dacă Volodimir Zelenski a aprobat misiunea. Dacă ar fi știut de planul de la Kiev, americanii s-ar fi opus.

Ucraina a negat atunci implicarea în atentatul cu bombă în care și-a pierdut viața fiica filozofului politic Aleksandr Dughin. Daria Dughina avea 22 de ani și era o susținătoare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Fiica ideologului Aleksandr Dughin, ucisă într-o explozie de mașină

Daria, fiica ideologului neoficial al președintelui Vladimir Putin, a fost ucisă într-o explozie de mașină, în Moscova, în timp ce mergea spre casă.

Aleksandr Dughin este cunoscut pentru teoriile sale privind renașterea imperiului rus care să reziste occidentului. Presa din România a documentat în vara lui 2014 o vizită a lui Dughin în țara noastră, unde s-ar fi întâlnit cu mai multe fețe bisericești.

Patriarhia Română a negat, la acel moment, orice întrevedere cu ideologul neoficial al președintelui Vladimir Putin. A doua vizită a lui Dughin în România a avut loc în 2017, după ce Rusia a anexat Crimeea. El și-a lansat atunci un volum tradus în limba română în care și-a susținut ideologia antioccidentală.

Dughin acuză Ucraina că i-a ucis fiica

Daria Dughina a fost ucisă într-o explozie „în faţa ochilor mei” în timp ce „revenea de la festivalul „Tradiţia” de lângă Moscova”, îşi începe Aleksandr Dughin mesajul transmis pe canalul de Telegram al prietenului său Konstantin Malofeev.

„Ea era o frumoasă fată ortodoxă, patrioată, corespondent militar, expertă la posturi centrale şi filosof. Discursurile şi relatările sale au fost mereu profunde, întemeiate şi cumpătate. Niciodată nu a îndemnat la violenţă şi război. Era o stea ascendentă la începutul călătoriei sale”, şi-a descris Dughin fiica în vârstă de 30 de ani, adăugând că „duşmanii Rusiei au ucis-o josnic, mişeleşte''.

După acest atentat, care pare să-l fi vizat de fapt pe el, ideologul Kremlinului a îndemnat la „victorie” în războiul împotriva Ucrainei.

„Dar noi, poporul nostru, nu putem fi răpuşi nici măcar de asemenea lovituri grele. Inimile noastre tânjesc la mai mult decât răzbunare sau pedeapsă. Este prea puţin, nu este calea rusească. Avem nevoie de Victoria noastră. Fiica mea şi-a lăsat viaţa de fecioară pe propriul altar. Deci învingeţi, vă rog!'', şi-a încheiat mesajul Aleksandr Dughin.

Vladimir Putin a denunțat „o crimă josnică”

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat o „crimă josnică” după moartea Dariei Dughina, fiica ideologului Aleksandr Dughin ce susţine ofensiva asupra Ucrainei, în explozia maşinii pe care o conducea, lângă Moscova, moarte pe care autorităţile ruse o impută Kievului.

„O crimă josnică, plină de cruzime, a curmat prematur viaţa Dariei Dughina, o persoană strălucitoare şi talentată, dotată cu o inimă cu adevărat rusă. Ca jurnalistă, om de ştiinţă, filosof şi corespondent de război, ea a servit poporul şi patria cu sinceritate, ilustrând prin faptele sale ce vrea să însemne o patrioată rusă", a declarat Putin într-un mesaj de condoleanţe publicat de Kremlin şi adresat apropiaţilor tinerei ucise sâmbătă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE